Även den här veckan har rullat på, i tisdags var vi på studiebesök på en annan mjölkgård för att kolla in hur de inhyser sina kalvar. Det var jag, maken och två stycken av de anställda som tog en tur. Det är alltid intressant att se (inte bara kalvarna) hur man gör, tänker och har löst saker på andra gårdar. Den här gården har även en variant på kalvstall som vi kan vara intresserade av att bygga själva, betongfack med frontar där man utfodrar i napphink. Men det är så svårt att bestämma sig! Och tiden bara går… 🙁 Men tanken är verkligen att försöka bygga ett nytt kalvstall det här året.

Igår så var det heldag i ladugården- först genvägen och sedan bedömning av första kalvare och tredje kalvare, samt Vila besök. Jag kunde dock inte vara med på Vila besöket då sonen skulle till vårdcentralen på eftermiddagen. Idag så hade vi den vanliga veckoplaneringen och sedan fick jag supporta lite i ladugården då en av personalen behövde gå lite tidigare- det blev en sondning av en ko med diarré, ta upp två stycken halta kor i verkstolen, avliva en kalv som hade fel på ett ben (sedan födseln)göra en dräktighetsundersökning av en ko som betedde sig brunstigt men ska vara dräktig (hon var tyvärr tom, men omseminerades på eftermiddagen) och rapportera provmjölkningen.

Imorgon har vi ett förkortat personalmöte och så hoppas jag att hinna lite Lean jobb (har Leanträff nästa vecka!) och lite annat på kontoret som jag inte hann idag när jag var ”praktisk” 🙂

Och så till dagens skratt- antagligen för hela ”Mjölk Sverige” och inte bara lokalt i Västerby. Tidningen Husdjur gjorde ett reportage i somras om att vi bevattnade vallarna när det var så torrt- och idag fick vi se resultatet. Texten var det inga fel på-men bilden på min man! Den minen är svår att slå! (Han skyller på att han hade solen i ansiktet-min svärfar säger att han verkar ha fått något i ögat) : )