Ingen skräll precis, men det där med att ha officiellt betessläpp är onekligen ett stressmoment. Fast hade vi inte haft det datumet, 1 juni, att följa så hade vi släppt korna nu på en gång, och då hade det ju varit ännu stressigare. Men då hade man ju inte behövt städa och skura först förstås.
HilmagängetochenHelen kom ut i hagen i torsdags, skötte sig bara bra. Som gamla kor nästan, dom var ju ute förra sommaren. Nästa gäng i träningsfållan är ”värstingarna” nr 1, semineringskvigorna. Får se hur det går. Nu är det ju till samma hage som för två år sen när Sabina tog simborgarmärket. I år ställer vi nog nån vakt vid vattnet också…
Maken har fått börja köra gödseln själv, med hyrd tunna, då vår entreprenör ”glömde” att berätta att han inte har någon tunna förrän nästa vecka. Tur att han har det lugnt på mötesfronten iaf.
Vi trodde faktiskt att vi skulle klara översvämmningen av markerna i år. Naivt! -Har aldrig hänt tidigare, så varför nu?, konstaterade sonen nyktert. Och han har ju rätt. Det såg länge ut som om vi skulle ha kunnat så allt den här kommande vecka. Inte för att vi skulle haft tid, men ändå. Så häromdagen började vattnet stiga och nu är det jätte högt, så det lär dröja innan vi kan så ungefär hälften av den planerade arealen. Och det ser ut att bli tidig grässkörd i år igen, så det lär väl krocka som vanligt.. Nåja, vi är ju van… Har redan fått klippa gräsmattan faktiskt.
Vädret är soligt med kall blåst idag. +15 grader, +24 i fredags. Var en sväng ner till Haparanda i fredags, där var det +15 grader. Höll på att frysa ihjäl! Såg också att bönderna där nere har drabbats hårt av isbränna i år, som befarat efter en isig vinter. Vi trodde att vi också skulle drabbas men inte alls, våra vallar ser kanonfina ut.DSC_0692Och Biggan gjorde sitt premiär dopp igår. Hör ju våren till. Det var bara det att detta dopp var i gödselbrunnen! Kom högljutt klagandes genom korridoren i ladugården precis när jag kom in i kontoret. Innan hon han skita ner hela rummet. Sen var det bad i hink och så putsade hon sig i säkert en timme efteråt. Biggan luktar inte så gott idag..

Och en sak till: Du har väl inte glömt att anmäla dig till årets stämma i Falkenberg?? Sista dagen i morgon.