…är lurigt. Första omgången i våras var intressant, favoriterna höll eller steg och slaktkorna låg på minus. T ex Elmia-Sköna steg från +12 till +22 och är nu plötsligt tjurmoderkandidat. Fick en av höstens provresultat. Inte lika kul. Högst ligger 559 Rosa (bilden) efter Super på +18, från +12. Hon ska kalva snart. Hennes tvillingsyrra 558, hon som hade sån svår förlossning här tidigare, ligger på +5!! Det andra tvillingparet som provtogs 579 och 580 Hamra efter V Föske ligger på -2 resp. +8, från +13. En av favoriterna 595 Mona, efter Epost- A Linné, sjönk från +13 till 0 och 588 Hilma, Esso- O Bruce, som är efter en ”sådär”-kolinje där hennes mamma nu är dräktig med köttras, hamnar på +14 från +5. Ja,ja vi får se hur det går..
Tog in en Sabina-kviga till VMS-gruppen idag, jätte fin efter finska ungtjuren Trendi, tyvärr med Sabina-lynne= inte trevligt. Hädanefter blir det bara köttras på Sabinorna: Jag är så less såna där tråkiga kor! Jag vill ha glada kor! Jag har aldrig haft en glad Sabina.
Idag har det varit ”veckans kalla dag” -15 hela dan, nu säger prognosen att det är -8, men dom verkar ha tappat bort en etta, för det är -18! I morgon börjar det snöa, och det ska visst snöa resten av året sen. Så vi lär få ploga i helgerna verkar det som. Bra att sonen har lärt sig det…