I torsdags kopplade vi in den extra slingan mjölkledning i lagårn och den nya slutenheten. Det försvann en massa krökar på ledningen, så det blev väldigt mycket bättre flöde, särskilt på disken. Dessutom  kan vi nu även mjölka på alla platser och slipper byta kor vid mjölkningen. Jätteskönt. Nya slutenheten sitter ute i ladugården, så det blev mycket luftigare vid diskhyllan i mjölkrummet.

SAMSUNG

SAMSUNG

Vi har även bytt till en större tank inför ko-ökningen. Det blev lite trängre i mjölkrummet, men det funkar nog. Första målet mjölk i nya tanken blir i morgon bitti. Vi har kört med gamla tanken stående utanför mjölkrumsdörren sedan förra mjölkhämtningen, i förrgår.

SAMSUNG

Gamla tanken på väg ut.

Mitt avgångsvederlag från Nybygget har nu tre generationer. Svea som just kalvat in är efter Gunnarstorp x Adam. Hon är lite stel i juvret just nu, men jag tror det blir bra när hon får upp farten. Hon skötte sig ok vid första mjölkningen så hon verkar inte ha ärvt sin mammas lynne, Svea den äldre är fortfarande, efter tredje kalven, onödigt lätt i bakänden. Man måste förvarna i god tid att man är på väg, annars kan det komma en fot.

SAMSUNG

I dag har jag börjat med utställningskatalogen till koutställningen på Hushållningsällskapets sommarmöte nästnästa lördag. Det är drygt 20 djur anmälda på både röda och svarta sidan. Fyra röda besättningar gör upp i besättningsklassen. Ska bli kul. Vi ska ha med sju djur, Klas är inte riktigt lika entusiastisk…