Nu snurrar allt i lite högre tempo på gården, vårbruket är i och för sig i princip klart, men det ska stängas, köras ut djur på bete, maskinerna ska börja göras iordning för den stundande 1:a skörden av ensilage (som vi inte riktigt vet när den ska köras än) och i veckan så installeras det nya fläktar i uppsamlingsfållan vid karusellen för att alla inblandade (kor och personal) ska överleva sommaren. Det blev nya fläktar då de gamlas manöverskåp har brunnit upp 3 ggr och den som sålde dem har inte kvar firman. Så det finns inte så mycket hjälp att få…

Idag har jag och tjejen som gör schema suttit och försökt få ihop sommarens önskemål om semestrar, de ramlade även in föräldraledighet som vi inte hade räknat med…Också någon slags plan över vilka som kan köra under ensilageskördarna behöver beslutas om, det är ofta många som vill men alla kan inte när det väl gäller om man uttrycker det så. Men det är så klart inte alltid så lätt då man inte vet hur det blir med vädret och så vidare.

För att få allt att hinnas med får jag gå in och ”supporta” i ladugården, igår fixade jag halta kor. 5 st, så det var min förmiddag kan jag lova. Vi har även en (duktig) praktikant från Halland som vi har lite hjälp utav. Tyvärr gjorde min bästa stängningskille illa sig i ryggen igår när han skulle hjälpa mig att lyfta upp ett framben på en mycket envis ko, så nu hoppas jag att han snart är återhämtad så att han kan fortsätta att stänga betesfållor.