Jag har skrivit om den här kon förut, men måste göra det igen nu när hon har gått på slakt den här veckan. 1160 Lilly ( Isåsen x Gunnarstorp) en tredje kalvare som fick ihop 1271 (!) laktationsdagar, nästan 3,5 år, innan hon åkte iväg på slakt. Nu mjölkade hon ca 18 kg/dag så då började det att bli dags. Anledningen till att vi inte seminerade henne sista gång var höga celler, vilket har hållit i sig men aldrig varit ”katastrof” så att vi har känt att vi behövde skicka henne av den anledningen, så hon har liksom bara rullat på och helt enkelt inte tappat i mjölkmängd heller.

Hejdå! säger 1160 Lilly

Vi har nu nästan sått färdigt, och det är fortfarande behov utav regn häromkring. På tal om vatten är det också en av veckans projekt som förhoppningsvis blir avslutade den här veckan. Att gräva ner en vattenledning som ska gå under en lite större väg för att kunna pumpa vatten med en elmotor från älven till de åkrar som ligger i det området. Det har varit MÅNGA telefonsamtal för maken för att ordna detta (det har inte gått så lättvindigt på alla håll för att sy ihop allting, tillstånd, de som har hand om elen, de som ska trycka ledningen under vägen osv) Men nu börjar det att närma sig slutet.

Vi har även börjat att landa hur vi vill att vårat kalvstall ska se ut och vilket system vi ska ha. Igår var vi ut och mätte var det ska ligga och då blev det lite svårare hur det ska vara utformat (långsmalt på ett ställe eller bredare på andra sidan vägen). Men det så skönt att vi har kommit så här långt- det har vi aldrig gjort tidigare med våra kalvstallsplaner!