Jösses, det har varit en hetsig vecka! Drog ju på mig en förkylning också, det gjorde ju inte saken bättre.. Med sån där eländig hosta nån timme innan väckning. Ja, ja man får väl vila sen nån gång…
For ju ner på ELMIA då på torsdagen och fick träffa Sköna, som låg och myste i en djup halmbädd, idisslandes med slutna ögon. Verkade ha det urskönt! Fick många uppskattande kommentarer om henne och att vi var med på ELMIA med kor från Norrbotten. Kändes kul. Under torsdagseftermiddagen hade vi ett möte med några ur ungdomsguppen. Revidering av marknadsplanen. Nu ska vi äntligen ta tag i den. Bl a besöka Naturbruksskolor. Vill du att vi ska komma och prata om SRB på din skola? Hör av dig, vi kommer som ett skott!! På torsdagkvällen var det middag med domaren.
Nästa morgon var det tvätt av kor kl.06.00. I år inte i minusgrader iaf.. Vi hade 25 skötselkor att ta hand om. Ett gäng ur styrelsen och några frivilliga medlemmar hjälptes åt så då gick det som en dans. Under själva utställningen fungerade jag som ringmaster och priskorgsbärare. Jag var onekligen lite nervös då Sköna skulle in i klassen äldre 1:a kalvare. Domaren placerade henne 7:a av 8.(På bilden 2:an från höger med visare Carro) Jag hade ju naturligtvis placerat henne högre men jag är ju aningen partisk…Sköna är ju på väg mot sin, ska ju kalva i januari. Så man kan ju inte säga att hon är i värsta toppformen precis. Och någon sån ko kan vi ju inte åka med så långt…En klar nackdel mot för dom som bara åker några timmar, inte 130 mil..Så hennes juver var ju inte helt på topp. Skulle kanske inte ha mjölkats kl.17 dagen innan utan ännu tidigare. Nåja, vi var där och då är man en vinnare! Man kan också resonera som vår vän Egon, en glad utställande smålandsbonde under den efterföljande festkvällen, att -Tänk att det krävdes hela 6 kor för att slå din ko!! Hans ko hade det krävts hela 5 kor för att slå. 😉 Lördag morgon började som fredagen, med kotvätt. Men vi fick en hel halvtimmes sovmorgon nu, kl.6.30. Sen var jag i montern tills jag var tvungen att dra vid 12-tiden med tåget mot Arlanda. Hemma var jag vid 22-tiden på lördag kväll.
Och Gammel-Hilma hon kalvade på fredagen: tvillingar kviga+tjur, kvigan död. Hemskt att säga, men det var lika så bra det.. Hon klarade det bra och mår fint och mjölkar på. Kalvarna var efter Solero.
Nu har vintern regnat bort, trist.