(Detta blogginlägg gjorde jag förra måndagen, den 21 oktober, men det försvann ut i etern när jag skulle avsluta det! Plötsligt är det tillbaka och nu verkar det passa att bli publicerad! Snurrigt. :@)
I går körde jag och grannen ELMIA-Sköna till Isakgården i Älvsbyn. Hade planerat att klippa henne under lördagen, men det lovades 10 grader kallt så jag sköt på det till söndag morgon. Det var ju lite vågat och naturligtvis så började klippmaskinen krångla! Till slut fick jag ta in henne och ta till sladd-klipparen med grova skär… Inge bra. Så tvättade jag henne och sen åkte vi iväg. Som tur var så var hennes skötare Carro beredd att finputsa henne lite. Sen nu ikväll har den långa färden ner till Jönköping startat. Det blir 4 kor i en stor lastbil. Gott om plats, hoppas att dom är nog coola att ligga och vila.
I övrigt så har vi kommit in i nästa kalvningsvåg: vår första Accio-kalv föddes. Ungtjuren vi har som är efter Aikomus- O Brolin. En stor redig tjurkalv kom från 430 Rosa (S Adam-Peterslund). Och så kom den första Solero-kvigan. Efter 467 Hilma (Fimta-Peterslund) en dotter till gammel-Hilma. En kraftig och fin kalv. Och så då ytterligare en Saxebyn-tjur. Tänk vad det skulle vara svårt att få en kviga efter honom! Mamma till denna är en fin ko efter ungtjuren Timo. Nästa på tur är Gammel-Hilma, 9:e kalven på G. Hoppas att det inte blir nåt bekymmer när jag inte är hemma, när jag ska till ELMIA. Man vill som själv ha koll på dom där gammeldamerna…På onsdag kväll åker jag ner till Luleå för att sen kl.6 på torsdagmorgon flyga ner till Jönköping. Ska bli extra spännande i år! Kom förbi montern och hälsa eller ni som inte är där: håll tummarna för Norrlandskorna! 🙂