Förra vecka var det bedömning av ett gäng 1:a kalvare. Kändes som om det var en sämre grupp än vanligt… Bäst var iaf en Mona efter Bongo- A Linne´ bedömd H82 K80 B85 J81. Hon är en duktigko men alldeles hopplös att sparka i roboten- åt armen… Så hon tar en evighet att förbehandlas för trots båge rör hon på sig så mycket att kameran får problem, och så är den onda cirkeln igång. Använder man en människoarm och tvättar och sätter på så står hon helt stilla! Så jag brukar försöka låta henne förbehandlas av roboten men avbryter sen och sätter på manuellt. Hon måste ju nån gång lära sig. Har trots allt nu mjölkat i över 2 månader…
DSC_0128Bästa juvret har en Hilma efter Laja. 84 poäng. Också hon en sparkig jä-el, och springer som en tätting i roboten och mjölkar 35 kg… Hon fick H83 K79 (lite låg) och B83.
Roligast var ändå 3:e kalvarna som var 5 st. Dom har ett snitt på 85 på juver!! Det var ju kul. 3 st efter Facet, en efter A Linné och den bästa med 87 på juver är efter ungtjur! Timo med Vest Andy som mf.
Högsta poängen fick 529 Helen (bilden överst) efter Facet-Lien. H87 K86 B86 J85. En riktig kanonkossa som har 2 andra X-vik-syrror, en A Sale och en S Adam som är nästan lika fina. Det var ju deras mamma 317 Helen som var en så himla fin och bra ko, och låg död en morgon 5 dar efter sin 5:e kalv, S Adam-kvigan. 529:an har fått tre kvigor: en mjölkande efter Ejstrup, ettåringen efter Solero och senaste efter Uudin. Tyvärr har dom inga höga NTM, 529 bara +3, och dom andra kring +10, därför känner man inte riktigt att det stämmer det där alla gånger..