Varmt blev det som sagt plötsligt här. Igår kom de första kvigorna ut. Både för att skapa mer plats i en kogrupp samt att vi vill spara på halmen. Det finns dock inget bete än så de får utfodras i foderhäck. Men oj så skönt de ser ut att ha det!

Vårbruket har dragit igång så smått, har börjat att plöja och kör en del gödsel. Idag mockades och tvättades ”inför kalvnings” gruppen och kalvgruppen bredvid. Så klart havererade minilastaren som vi måste ha för att få ut gödsel med, men det löste sig rätt snart med någon rejäl svetsning (jag förstår tyvärr knappt var problemet sitter när de pratar om det). Det var även slakt idag och så skulle två stycken okalvade kvigor verkas då de hade för långa klövar samt en ko som hade fått för långa lättklövar på båda framfötterna, hon var väldigt besvärad av dem. Jag fick hjälpa tjejen som skulle fixa det- det är inte så lätt att verka lättklövar! Och kon hoppade verkligen till varje gång det ”högg” lite med vinkelslipen- blir ju väldigt lätt så när man ska köra på de där ”betongbitarna” till klövar.

Vi hade även ett besök från Växa för att lägga in ett embryon, men kon hade ingen bra gulkropp, så det blev inget denna gång.