Förra veckan hade vi ett mindre studiebesök från Växa/Viking Genetics. Det hade anordnats en lokal avelsträff från Växa där bla en representant från VikingGenetics pratade. Jag kunde tyvärr själv inte gå då vi hade våran första Leanträff samtidigt. Men träffen avslutades som sagt med ett besök hos oss. Det är alltid kul att få ett besök som blir så specifikt inriktat på avel. Det får även mig att tänka till lite vad vi gör och arbetar med avelsmässigt hos oss. Man ”lunkar” gärna på annars. Bla kom frågan upp om vi följde upp de kor som blivit genomiskt testade-stämmer värdena när de kalvar in som kor? Och mitt svar fick (tyvärr) bli nej. Så nu har jag tänkt att jag helt enkelt ska ta tag i det – är ju så klart jätteintressant! Får återkomma om detta.

För några dagar sedan fick jag ett meddelande av min svåger han skulle seminera en kviga- men visste inte vilken tjur han skulle använda- stod nämligen att hon skulle ha en köttrasfar! Stämde inte- visade sig att det var fel tjur inrapporterat, det var tjurcentral 3 angett istället för 22. Typiskt att det lyckades finnas 2 tjurar med samma nr. Men nu är det tillrättat i alla fall. Och min svåger fick chansa i valet av tjur tills vi får en ny genvägsplan körd på kvigan 🙂

2104 Frida (ska vara Upton x R Haslev) känner sig inte som en köttraskorsning 🙂

Nu ska jag försöka sätta mig och hinna korrekturläsa kommande SRB-bladet (är något som vi i SRB-styrelsen gör innan varje tidning går till tryckeriet) om jag hinner innan hämtning på förskolan och om 7-månaders tjejen samtycker om det 🙂