Helgerna har flutit på lugnt, bland annat tack vare att utgödslingen blev lagad INNAN julhelgen 🙂 Lite strul med nya mjölksilon- när kylningen ska startas och disken har inte gått riktigt som den ska ibland. Men vi hoppas att vi får ordning på allting snart.

Lite snö kom det också häromdagen till barnens stora glädje- fick äntligen prova skidorna som de fick i julklapp! Men nu har snön regnat bort igen tyvärr…

Hunnit med provmjölkning i mellandagarna också, är en del planering för att få till allt runt helgerna, är som bekant mycket som måste göras fastän det är helg, men samtidigt vill man skala ner arbetstimmarna både för personalen och lönekontot. Men har fått till det rätt bra det här året känns det som. Maken och svågern blandar allt foder när det är helgdagar, så då det blir mellandagarna, då ordinarie personal är tillbaka, som det blir en del reparationsjobb och bokföring som får hinnas med.

Vårat projekt med att INTE tvätta fodervagnen verkar ge goda resultat, sedan vi slutade att högtryckstvätta den en gång i veckan så har vi stabilare celler (även om vi har en del kor som måste behandlas för mastit). Sedan är det så klart bland annat kallare väder, vilket så klart gör att allting blir stabilare (tex bakterietillväxt) i foder osv. MEN det är i alla fall en sådan skillnad så att vi fortsätter med detta. Vi har inte slutat att göra rent helt, en gång i veckan så skrapas utmatningsbandet rent och den tvättas av utanpå (så att man kan se ut) och ungefär en gång i månaden högtryckstvättas även inuti. Är väldigt nöjda med den här maskinen annars, fungerar över förväntan!

Påfyllning av vatten i ”skalbaggen” och härligt januariväder…