Efter en hĂ€ndelserik vecka med för mycket av allt blev det Jul till slut och samtidigt med den kom oxĂ„ en prĂ€ktig förkylning…….som ett brev pĂ„ posten. Helgen har anvĂ€nts till att stĂ€da huset och framförallt att  slĂ€nga papper. SĂ„g ett nummer av tidningen  Land frĂ„n nĂ„n gĂ„ng i somras och lĂ€ste rubriken ”byt staden mot landet och sĂ€nk stress nivĂ„n”. TĂ€nkte att skriver man sĂ„ har man aldrig bott pĂ„ riktiga landet😀.

Veckan började med att vi spolade den första kvigan, 4 embryon och inget gick att frysa. Vi hade mottagare sĂ„ vi la in dom direkt. Onsdag byte av utgödsling ………..Mycker jobb blev det.PĂ„ torsdag spolade vi de andra tvĂ„ och frĂ„n ko 2126 fick vi fem frysbara embryon👍👍👍. Den svarta gav 4 frysbara. Inte topp spolningar men rĂ€tt ok. PĂ„ torsdag skickade vi oxĂ„ 9 kvigkalvar till Österfors och 7 tjurar till vidare uppfödning. SĂ„ under fredagen hĂ€mtade vi in de 8 kalvar som fanns i halmförĂ„det sĂ„ nu Ă€r vi pĂ„ banan inför jul. Har fĂ„tt en hel del tvillingar😬 inte bra för kon och inte bra för platsen i kalvstallet.

Önskar er alla en God Jul med friska kor och tid för lite vila och umgĂ€nge med slĂ€kt och vĂ€nner. Man kan inte jobba jĂ€mnt heller😉