Så var det då årets sista dag. Vi har precis tinat fram ur kylan. -3 idag. Skönt!
Är egentligen ledig men har jobbat några timmar med att få igång utgödslingar. Nu är det bara kvigornas kvar. Får ta det nästa år.. 😉
Nu ska vi ta oss en tur i skidspåret så vi kan äta gott ikväll med gott samvete. Det blir till förrätt Kalixlöjrom med creme fraiche, rödlök och hårtbröd. Till huvudrätt ox(ko)file´ från egen gård, egenodlad potatis och morötter mm. Till efterrätt sonens chokladpudding med vispgrädde och maränger. Till rommen dricker vi champagne och till köttet dricker vi ett amaronevin, de är tyvärr inte lokalodlade…
Efter maten far vi till byn Juoksengi, mitt på polcirkeln och lyssnar på Markus Fagervall på Torneälvens is. Först firas det finska 12-slaget kl. 23 och sen det svenska.
Här ovan måste jag få visa en av mina fina julklappar! Har en svägerska som tillverkar tovade figurer, mest tomtar vid den här tiden. Hon gav mig den här underbara SRB-kossan! Kanske nåt för SRB-föreningen att börja sälja? ?
Visst är den väl otroligt söt!?!
Ha en bra nyårsafton och var försiktig med raketerna..