I helgen var det äntligen lite lugnare på jobbet. Inga kalvningar och krångel, så vi åkte längdskidor i lördags och i söndags var vi i slalombacken. -5 grader och kanonsol. Helt underbart var det i backen. Massor med snö och perfekta pistade backar. Det var lavinvarning på ”hygget” så dit vågade vi oss inte. Men sonen var dit…Förgrymmade unge!!

Träden i backen såg ut som om man hade sprutat sån där grädde som vi får på den varma chokladen i fiket på. 🙂

Förra veckan startade vi upp silon igen efter köldperioden. Tyckte den kunde vila när vi ändå hade samma foder i balar. Men si, det skulle vi inte ha gjort!!  Trodde att -30 grader inte ger varmgång men det gjorde det. 🙁 Så både kvigor och tjurar har fått äta finfodret en vecka men vi har ändå inte hunnit ikapp värmen, förän idag. Det kommer ett lite fuktigare parti där har det inte åkt ner lika fort. TS:en är ju på över 50%, det där ”blötare” är väl på 40% kanske…Har även fått köra ut en del på backen för att komma i kapp. Då är förstås renarna glada, men inte deras magar…Diarré lite här och där och idag såg jag en vaja med en efterbörd hängande bak i rumpan. Hon hade nog kastat under natten.  I ladugården har jag fått ge upp med en spene på den fina A Linnékvigan, Sabina, som förfrös spenarna. Skittrist!! Nu hjälper det inte att man petar upp den heller, mjölken kommer inte ut. Sinlägger den och hoppas hon inte blir sjuk. Pyogenes kan ju vara på G om hon har otur. Dom andra spenarna har fortfarande sårskorpor men det kommer bra ur dom. 33 kg mjölk har hon dessutom. Fläkningskossan Fromma är fortfarande inne. Fick en svacka när jag slutade med Romefen och fick börja om. Nu har jag slutat igen. Hon går till roboten och mjölkar men jag vågar inte släppa ut henne ännu, fast hon ser stark ut nu. Lite missnöjd över att inte ha nåt sällskap är hon. Men snart ska väl en kalvko in. Väntar på den första Gibsonkalven. Kon var beräknad den 25:e, men har inget juver gjort ännu…..

Så har utsädet börjat komma… Känns lite avlägset med vårbruk när man har 1 meter snö… Men tiden går fort, snart är det maj! 🙂