Senaste dagarna har vi äntligen lyckats pressa en del av halmen, men mycket får tyvärr bara hackas sönder då det har blivit förstört. Vi är inte färdigtröskade ännu, det går sakta men säkert framåt. De olika tröskorna får bla diverse fel (som vanligt när man kör med maskiner- men det var som någon sa en gång- maskiner kan ju inte gå sönder när de står still) 🙂 Så jag ser inte till maken speciellt mycket, alla blir mer och mer stressade då det börjar bli så sent på hösten. Vi är väl mest oroliga att inte få in tillräckligt med halm det här året.

Halmpressningskväll

Annars så håller jag mest på med kontorsarbeten, nu gör jag inte speciellt mycket praktiskt med korna, tack vare att det sedan juni jobbar en tjej som har tagit en del av mina arbetsuppgifter men även att några av de som varit anställda förut har lärt sig mer (kolla sjuka kor, fixa halt kor m.m.) Vi har bla delat upp olika områden/arbetsuppgifter på dessa personer som jag har gjort förut, så att det blir mer struktur över det hela. Så det är skönt eftersom att jag ska försöka ägna mig åt mina barn också 🙂 Men det är så klart konstigt att inte arbeta ”handgripligen” så mycket med korna. Men jag är också runt och kollar i ladugården nästa varje dag och bollar med de anställda om olika kor osv. Jag har som sagt mest pappersarbete, listor som ska göras, kolla av övergripande saker som tex hur många kalvningar har vi framöver, var ska alla djur stallas in, beställa sperma, schema m.m. Ja, ni vet nog de flesta vad som finns att göra på den här avdelningen 🙂 Och så hinner jag inte så mycket mellan amningarna heller 🙂 Man blir inte speciellt effektiv tyvärr.