Det var min rubrik förra gången jag hade med 483 Helen i ett inlägg på bloggen. Hon var då kviga på bete och skulle kalva senare samma höst, 2011. Nu har hon kalvat för 4:e gången, en tjurkalv efter Leroy. Förra året fick hon en kviga efter Solero, och så har hon en nybliven 2:a kalvardotter efter Föske. Helen är efter Bangkok, därav rubriken.. MF är Conn. Så hon är verkligen lite av varje, har för mig att MMF var G Ross. Helen är verkligen ljusår bättre än sina senaste förmödrar. Denna familj har förföljts av krokiga ben, vilket nu försvunnit. Men om det är Bangkoks eller Conns förtjänst låter jag vara osagt, för CanAy har som varit bättre som MF här.. Hon är ingen jättemjölkare vår kära ”holsteinko” ligger strax under 10000 i ECM, hon har 5,0 i fett i snitt. Hon är bedömd J86 B83 T88 H87, högst bedömd i ladugården för tillfället.
Jag har ett djur i ladugården som överstiger 12,5% främmande ras (förutom några köttisar förstås..). En kvigkalv efter Haslevkvigan jag köpte förra vintern, som är efter Cigar. I övrigt så strävar jag efter att hålla det så, tycker inte det är några problem med det alls.

Nu stormar vintern in. Ska visst komma en massa snö i natt/morgon. Men det ser ut att regna bort redan till helgen, så inget skidföre att vänta ännu.. I morgon ska vi nyinviga vår gamla rökbastu, som har renoverats. Har inte badat i den på över 2 år. Ska berätta om den en annan dag, bastuns Rolls Royce. 🙂