…blev det nu. Under 10 grader varenda morgon, brr…Men fina soliga dagar är det. Mjölkkorna gick in förra helgen för den här säsongen, men vi har en hel del sinkor och kvigor kvar ute. De minsta kvigorna har vi stödutfodrat några veckor dock.

dsc_0024-3

Sinkor på höstbete

I gårdagens ATL blev ett inlägg från den här bloggen citerat, det var kul 🙂  Även om det var om något så tråkigt som att vi har ansökt om mjölkminskningsstödet 🙁

Den här helgen så sköter jag våran ”hälsorunda” hos korna, har huvudbry i schemat framöver och så ska jag och fixa två halta kor hos mina föräldrar. Schemat har jag problem med då det är en tjej som har slutat. Hon seminerade och skötte en del av hälsogrejorna, så nu får jag jobba en del till för att täcka upp. Jag kommer också att börja mjölka morgonpass igen schemalagt. Det ska bli roligt att mjölka igen, men det kommer att bli stressigt att hinna med mer och Edvin samtidigt. Sedan så vill jag ju så gärna vara med våran lilla kille också! 🙂 Vi har sökt en person för den här tjänsten, men får väldigt dåligt med napp tyvärr.

dsc_0477

Edvin hälsar på hos kossorna (fast spånet var nog roligast) 🙂