Den här veckan kan man minst sagt kalla intensiv! Fullt ös med ensilagekörning, tröskning, halmpressning. Mycket att få till så att allt ska fungera, tillgängligt personal, vem som kör vad, hur och när allt ska ske. Och så de vanliga jobben som ska fungera så klart. Det var svårt att få chaufförer till ensilgekörningen och som jag berättade förra veckan så är det en del som ska köras den här gången. Hacken har krånglat samt strängläggaren, även brist på lastmaskiner som både ska packa i silon och blanda foder mm. Lätt kaosartat ibland kan jag lova. Uppe på det så har vi nu 3 förkylda barn samt sjuk personal i ladugården. Inte heller så kul att försöka lösa med kort varsel, samt att många redan jobbar för mycket då vi varit kort om personal ett tag och semestrar. Men har verkligen anställda som ställer upp och hjälps åt! 🙂

Så jag tänker tanken, flera gånger om dagen, ”vad har jag glömt för viktigt”? För man får ju som sagt prioritera och styra om hela tiden. Djuren måste ju skötas och skörden in som bekant. Maken bor i telefonen, det ringer konstant om olika saker. Minsta barnet har åkt en hel del lastmaskin med sin pappa- älskar verkligen maskiner, så det är ju passande. Även jag blev inkallad på packning av limpan, så då fick han åka då också, till sin stora glädje.

Men två provmjölkningar genomförda senaste veckan (check på det). Ligger rätt i still i avkastning på båda gårdarna, skulle verkligen vilja öka lite nu, men det går tydligen segt med årets ensilage. Skickat iväg slakt på båda gårdarna och levererat iväg tjurkalvar.

Packning av två stycken limpor samtidigt, i skymningen