Nu är 2:a skörden av ensilage igång, färdiga på gården som vi samarbetar med och körde 18 ha igår kväll/natt innan regnet som kom idag. Har som vanligt varit väldigt varierande uppgifter om hur mycket regn som skulle komma, allt från 3-30 mm. Det verkade som att ”facit” blev bli ca 10-15 mm regn idag på morgonen och fm. Så vi hoppas att vara igång imorgon eftermiddag/kväll om gräset torkar som förväntat.

Bild från packningen under kvällen/natten.

Är som sagt lite allmänt rörigt med sommarjobbare och att hinna med alla jobb, tex att flytta djur på bete verkar vara svårt att få till bra. Det måste ju vara någon som kan hantera traktor och djurtransport, samt en person som kan vara med och fösa djuren rätt/sortera. Och det verkar vara bristvara just nu…

Jag har hand om de planerade veterinärbesöken just nu istället för min biträdande förman som har skött det sedan sista barnet föddes. Men eftersom att vi är kort om personal så är det bättre att hon har någon mer mjölkpass under veckan och jag sköter veterinären. Det var dock det där med att hinna med allting…Körde individjuveromgången för månaden i torsdags, det är kul att jobba ute med korna mer, men hela dagen går åt till det besöket, och det är en del förberedelser innan. Sedan så glömde veterinären alla mjölkproverna, så då fick vi odla dem själva den här gången, det tog sin lilla stund att sätta proverna och sedan läsa av…Några verkar vara tveksamma staf. aureus och de skickar vi in till SVA för att vara helt säkra. Men 95% av dessa är INTE staf. aureus. Men vi vill ju inte chansa. Det är något som verkligen inte känns bra på nya gården, där går alla kor i samma grupp så det finns ingen bra möjlighet att gruppera dem efter juverhälsa som vi tycker fungerar bra.