…både värmen och ensilageskörden! Blir förhoppningsvis färdiga med körningen ikväll/natt och så  är det täckning imorgon på nya gården. Hacken har krånglat lite senaste dagarna och ett tag idag så gav de nästan upp efter diverse reparationsförsök. Men nu tuggar det på igen, än om med lägre hastighet. Men nu får resten bli rundbal om det stannar igen. Alla är rätt så trötta nu, det blir intensivt lite för länge…

Många glada barn var med och täckte limpan, den är lite mer barnvänlig än plansilon med 4 meters höga väggar.

Och varmt är det som sagt! Alla lider, speciellt korna! Vi verkar dessutom ha fått in något slags virus på Janpers, massor av kor hostar, har diarré/är lösa i magen och feber. De äter så klart dåligt med foder och mjölkmängden blir därefter. Och i värmen så måste det vara ännu jobbigare för dem. Är nu orolig att de är nedsatta och tex lättare kan få e-coli mastit, de bakterierna måste ju frodas i värmen. Även om vi gör allt för att minimera tillväxt av bakterier, skurar vattenkar 2 ggr per dag, syrar komixen, byter strömaterial osv.

Har kört Genvägen och Individavel i veckan, innan spermabeställning, haft personalmöte och bytt spengummin. Djurflytt så klart, som varje vecka nu på sommaren.