Det är tur att man slipper turen till Blåkulla i kväll. Det hade nog blivet kallt i blåsten. Och lite svårt att hålla kursen…Påskkärring

Jag har just lagt in senaste provmjölkningsrapporten på Indata Web. Fungerar riktigt bra nu med en snabbare internetuppkoppling, jag var väldigt irriterad de första gångerna jag gjorde det, det tog tid och krånglade en massa. Klas pikar mig fortfarande och hävdar att jag försökte fuska när jag gav min ko, 79 Svea, en halvgång mer i produktion en provning, men det var datorn som inte fattade att jag hade raderat de första siffrorna. Suck. Sen följde Svea själv upp den traditionen, nu som nybliven andrakalvare och petade ner provmjölkningsröret så mjölkprovet blev lite missviasande, 8,1 i fett. Det ser väldigt bra ut på ECM-stapeln…

Svea fick jag av mina tidigare arbetsgivare Magnus och Karin i Nybygget när jag slutade där inför vår flytt. Hon är efter S Adam, mf Orraryd. Hennes mamma, 921 blev min favorit redan första veckan i Nybygget, då var hon nybliven förstakalvare. Hon var en problemfri ko, trevlig exteriör, mjölkade bra och tog sig alltid på första semineringen. Sista kalvningen innan jag slutade blev tvillingkvigor. Min plan var att försöka få köpa den ena, men när jag frågade sa Magnus att han hade tänkt att jag skulle få henne.  Jippi! Hennes första kalv var en kviga efter Gunnarstorp, nu senast fick hon en tjur.

79 Svea

79 Svea