Som jag skrivit om förut så går våran Lean-resa långsamt, men med små steg framåt. Just nu håller jag på med instruktioner för att åtgärda fel i karusellen och hur man lagar de enklaste felen som brukar uppstå. Inte det lättaste kan jag säga! Det är jag och två av de anställda i ladugården som blev en arbetsgrupp utifrån en sk ”slöserijakt” som vi gjorde för nästan 2 (!) månader sedan. Där var ett av önskemålen att det skulle finnas instruktioner för dessa två områden dels för nyanställda men även som stöd för de som redan har jobbat ett tag. Och för att vi som driver företaget inte alltid ska behöva springa ut mitt i natten för att åtgärda ett enklare fel, som kan vara svårt att förklara per telefon.

Men det är svårt som sagt, att få med allt. Beskriva det så att man förstår utan för mycket text och sedan en lämplig bild (som de flesta önskade för att göra det lättare att förstå). Jag har renskrivit detta under ett par veckor nu och försökt att ta bra bilder- nu är det snart klart att lämna ut till alla på ”remiss” så att alla får tycka till och se vad jag har missat 🙂

Vi tittade även över vad som kunde tänkas behövas i verktygs- och reservdelsväg för att underlätta det hela- och att det ska finnas i karusellen lättillgängligt.

Nu väntar vi också på lite mer grönska, vi vill igång med vårbruket! Men det är fortfarande rätt grått och blött häromkring. Lite stängning började vi med i helgen, nästa vecka ska vi släppa ut en gäng kvigor som ska få äta i foderhäckar ett tag innan gräset har kommit igång.