Hej! Här är jag! Vem är då denna ”jag”? Jo, jag heter Alma Håkansson och ska gästblogga här under en tid. Verkligen jätte roligt 🙂 Som sagt Alma heter jag och är snart 19 år fyllda, går sista året på en lantbruksskola i Skara och tar studenten i sommar. Tillsammans med min mamma, pappa och lillebror bor vi på mjölkgård mitt på den dalsländska slätten.

Gården vi bor på drivs utav pappa och är en familjegård som vi tog över 2012 utav min farmor och farfar, vi har 2 mjölkrobotar som sattes in för 4 år sedan, innan det fanns det är fiskbensgrop men som allt annat blev även den utsliten och valde då att byta till robotar. Det finns cirka 250 nötkreatur på gården varav det är ungefär 100 röda mjölkade damer, för ja, här bor det endast röda kossor 😉 Har alltid gjort och kommer att göra så länge jag får bestämma.

Jag brinner verkligen för det svenska jordbruket och speciellt för kor. Längtar tills jag tar studenten så jag kan få jobba med detta på heltid! Har också ett intresse för avel och koutställningar, även om våra kvigor blev klassade till ”köttdjur” en gång så gillar jag dom lite mer runda SRB:na 😉

Hur som helst, hoppas ni tycker det ska bli lika roligt som mig att få blogga här ett tag. Ses! Hejdå!