Så kom den då, första snön. Den kommer forfarande och börjar bli ett flera centimeters täcke. Skönt att alla djuren är inne! Är nog jädrans halt där ute på vägarna…Och i morgon läser man om om alla avåkningar, då alla varje år blir lika överraskade. Vinterdäcken på är det som gäller nu!
Idag har veterinären varit och avhornat. Två stycken var kulliga. Det är alltid någon vid varje avhorningstillfälle nuförtiden. Denna gång 317´s kalv. Mamman var ju efter Lien och sen var det Flinta-kvigan som har A Linne´ som morfar. Var kom den kulligheten ifrån?? Tometta fick ett bandage på sitt svullna knä. Det är inte hål i det nå mer, men det är ganska svampigt. Inte helt OK, men hon använder benet helt normalt. Ska få flytta ut till amman snart. Tog också mjölkprov på 526, A Linne´kvigan efter Gammel-Hilma, som har nån ”smygmastit”. Roboten säger inget, inte ofullständig men utslag på paddeln och lite tjock i juverdelen. Får se i morgon vad som växer, om det nu växer nåt.
Idag har det också varit robot-service. Usch, det är så tråkigt med en stillastående robot i flera timmar och kor som slåss för att få komma och mjölka.. Ändå försöker teknikern mjölka lite i omgångar ibland, så värsta trycket minskar. Men det blir onekligen en lång radda med sena kor…Och dom tuffaste går givetvis först! Sen vilar dom jätte länge för att deras rytm har störts, så är dom sena nästa gång också. Tar nån dag att komma ikapp. Ett nödvändigt ont, för utan service blir det nog inge bra…