Än är det långt kvar till sommaren, men det kan inte skada med lite framförhållning.

 SRB-klubben i länet anordnar i år kalvläger på Stora Segerstads naturbruksgymnasium, Reftele. Vi samlas onsdagen den 25 juli kl 15.00 och allt beräknas vara slut fredag den 27 juli kl 14.00.

 Vi kommer att få bo på skolan och även bli serverade en del måltider. Nytt för i år är att två mycket rutinerade tjejer från Halland, Johanna Bengtsson och Karin Andersson, kommer att vara instruktörer. Dom är ca 20 år gamla och håller själva på mycket med showmanship. Dessutom arbetade dem som proffs stylister av kossor på Elmia i höstas.

 I övrigt blir upplägget sig ganska likt, alla jobbar utifrån sin egen nivå och vår förhoppning är att ALLA (även de mest rutinerade) ska känna att man lär sig något nytt. Varje år är det med flera barn som inte kommer från någon gård eller saknar jordbruksanknytning – det tycker vi är jätteroligt!

 Ni som vill kommer att kunna tävla i showmanship en dryg månad senare på Sommarmötet.

 Redan idag bör ni börja planera för vilken kalv ni ska ha(den kanske inte ens är född än). Tänk på att en renrasig kalv (det spelar ingen roll vilken ras), med fullständig härstamning är ett krav på större utställningar. Det kommer förmodligen bli en ”Östgöta Mule” till hösten och då kan man använda samma kalv.

 Alla kalvar ska vara BVD provtagna och grundklippta. Det kommer att finnas kalvar att låna (kostar 50 kr i BVD provtagningskostnad).

 Barn under 8 år ska ha vuxen eller mycket äldre syskon med sig. Tänk på att yngre barn behöver hjälp av någon äldre för att kunna fortsätta med showmanship hemma efter lägret. Därför tycker vi det är jättebra om så många föräldrar som möjligt är med under lägret och vi ska försöka subventionera kostnaden så mycket det går.

 Priset är inte helt fastställt, men vi hoppas på max 300 kr/barn el ungdom. Anmälan måste vi ha senast den 1 juli.

 Precis som vanligt är ALLA välkomna!

 Malin och Christer Ljungqvist 0370/650166, 070/6906831,

nastaviken@bor.se