En veterinär som var hit häromveckan sa så här, apropå klövverkning: ”Jag hörde av en kollega att det var nånstans som dom hissade upp ALLA benen samtidigt på korna i verkstolen!!” och så himlade hon med ögonen som om det var alldeles tokigt… Jag sa att så görs då alltid här, har alltid gjorts sen den hydrauliska verkstolen kom. Hon trodde inte sina öron. Nog borde veterinärstudenterna ut på mer praktik, ut i verkligheten lite! Ofta känns det som om det är vi som är praktikgårdarna.
Verkningsbehovet var stort igen. 4-5 lindriga rötor, ett sår …Och så var det då Flora-Elefantfot. Hon har varit halt ett tag, och trots penicillinkur inte blivit bra. Så jag ringde hit veterinären för att kolla henne ordentligt när vi hade klövis. Det var rejäl röta i ena klövhalvan. Hon fick en sko på den friska sidan och ett bandage på den andra och ytterligare en penicillinkur. Prognosen är väl inte sådär jätte bra, men vi försöker. Hoppas att hon klarar sig ett halvår, så vi får kalven. Hon är nämligen dräktig med A Sale X-vik. Sen blir det inga fler kalvar. Med dom fötterna… Tycker faktiskt att hon verkar bättre redan.524 Hilma (Andersta-Stenslanda) kalvade i torsdags kväll. Ingen rolig kalvning. Fick ringa hit grannen och hjälpa till och dra också. Kalven dog och kvigan blev nervskadad och förlamad. Men idag hjälpte vi henne att stiga upp. Hon var jätte vinglig men vi stöttade henne en stund och sen lade hon sig igen. Senare på eftermiddagen hade hon stigit upp själv och verkar mycket stabilare. Skönt! Kalven var efter Epost. Dom två tidigare kalvarna som kommit efter Epost var helt normala, men inte den här…Lång dräktighet var det också.
Putsningen av betena har jag inte fått färdigt ännu, vilket var planen förra veckan. Fick ju maskinen fixad, men då började det regna. Brukar ju inte vara nåt problem vid putsning, men när det regnar mycket går det ju så tungt. Så får se om det hinns med denna vecka då. Maken kör hem balar för glatta (?) livet, till den nya platsen, som blev jätte bra.
Och Nisse är fortfarande borta… 🙁 Nu är det nog kört för honom. Spookie bokstavligen klättrar på oss! Måste kolla efter en ny kompis år henne.Vädret är fint just nu några dar. En eftermiddag såg det ut som om det var skogsbrand, fast det var eftermiddagssolen som sken bakom regnmolnen. I natt blir det frost..