I morse strax för kl 7 kom det ett larm att roboten hade varit overksam i en timme. Det brukar den verkligen inte vara vid denna tid, snarare vid 4-5-tiden. Detta var nog orsaken. Korna var upptagna med att äta kraftfoder. Ett rör hade lossnat på en av skruvarna, så det hade bara matat på, tills säkerhetstiden var ute. Men det hinner bli många hundra kilo innan dess. Så där har dom käkat för glatta livet. Syns på den ”lagliga” konsumtionen i datorn. Och tänk alla med 0 kg krf som är lågmjölkare och påväg i sin. Vilken chans!! Nu får vi bara hoppas att ingen blir sjuk. Lösa magar lär det då definitivt bli.

Idag har vi äntligen kommit ikapp värmen i silon. Tur att detta fuktigare parti kom. Och när jag tippade dom sista skoporna i kompost(läs: ren)-högen så stod det en ren och väntade bakom den jätte stora snöhögen. Dom har ju världens kalas nu! Gården ser ut som en rentoalett. Idag har vi också avhornat 15 kalvar. Numera är det alltid nån som är kullig. Det är ju Nora Prästgård och Andersta som ger det just nu.

Sen på kvällen åkte jag och sonen till ko-llegan Veronica och hämtade en ny kompis åt vår ladugårdskatt Nisse Garfield. (Han har fått efternamnet pga sin likhet med seriefigurens kroppsformat..) Nisses syster Nelly var ju en äventyrlig katt. Var alltid borta i flera veckor, nu har hon varit borta i ett halvår, så det har nog hänt nåt med henne. Nu börjar Nisse bli lite odräglig där i kontoret. River ner grejer från väggarna, sliter sönder papper, snor alla pennor och gömmer dom under mattorna så man trampar sönder dom osv osv. Tänkte att han behöver en kompis. Spookie, som den lilla damen fått som namn (hette Spökis och sonen ”hottade” till det lite..) är något skeptisk till den där stora lufsen som blev så själaglad och ville komma nära. Men Spookie gömmer sig bakom soffan, fräser och slår med tassen. Det går säkert över snart, för ingen är så full av KÄRLEK som vår Nisse…. 🙂