Idag har Elaine från Växa varit och dräktighetsundersökt. 22 djur varav 20 dräktiga. Bla Gammel-Hilma som tog på engång. Hon kämpar på med sin 50%iga laktation ,efter en kalvning med 13 dagar i sin. Ligger kring 25kg ECM. Två av hennes döttrar undersöktes också idag och alla tre kommer under samma vecka i slutet av september. Den yngsta efter A Linné och den näst yngsta, 1:a kalvaren efter Fimta. Hade dessutom tre st X-vik dräktigheter också. Fin-Helen med sin 3:e!

Och kvigan Tometta (e. A Sale, i mitten på bilden) som blivit dräktig med Haslev x-vik trots att jag fick hjärnsläpp, och bara tinade dosen i 12 sekunder!! Hur viktigt är det egentligen?? Tometta är själv en x-vik och jag tror förresten att det är den första kvigan dräktig med X-vik. Har bara haft kor tidigare. Sen kände Elaine på kon som förväntades kalva den 25 feb med den första Gibsonkalven. Hon är helt livlös i juvret och Elaine tyckte att kalven också verkade livlös…Så vi får se. Förra kalven som var så här i höstas kom ju ut efter att det hade ”rotats” lite där inne. 3 veckor över tiden.

Spookie har kommit fram bakom soffan och gått på upptäcksfärd hela dan. Hon lyckades kliva på skrivbordet på  huvudströmbrytaren till datorn så hon stängde av den en sväng! Har fått skydda den med en kartong. Nisse är fortfarande inte välkommen och han är lite ledsen för det. Lommar iväg lite moloken varje gång han söker kontakt. En riktig mes är vad han är! Men hon är svårflörtad, den lilla tjejen…