Hoppas Julen gått bra och att ni varit förskonade från krångel.
Vi var faktiskt lediga julafton och juldagen! Det trodde vi inte skulle hända i år.
Vår duktiga dräng blev ju sjuk i början av oktober, han fick stroke, en vecka efter sin 30-årsdag! Vi har hankat oss fram med tillfällig arbetskraft, är nu inne på den 4:e sen oktober. Vi engagerade oss inte så mycket i nån sjukvikarie, då vi inte visste, inte drängen heller, hur länge det skulle röra sig om. Men nu har vi anställt en tjej som börjar nästa måndag. Den 5:e i ordningen… Om jag vetat att det skulle bli så här skulle jag ha spelat in en video för introduktionen och skickat ut före vederbörande började! Vilket jobb det är med introduktion! Man blir helt slut.
Så killen som jobbat nu i december gav oss ledigt i jul! Men jag jobbade lite ändå, som vanligt, då det kalvade och blev pares osv. Men det var skönt att få sovmorgon och vara ledig på eftermiddagen.
Igår kväll hade vi en tråkig förlossning på en kviga efter Ulv, med +19 i NTM, och Faradi. Inte jättestor kalv, men kvigan var jättetrång och kalvens huvud ville som inte följa med som det skulle. Allt gick till slut bra, men vi missade den planerade bion vi skulle på…Vi ska gå ikväll istället, OM nu inte nåt inträffar igen…
Fodervagnstraktorn gick sönder i söndags. Ett hjul som driver alla remmar till alla funktioner, mer eller mindre, hoppade ut och nu står traktorn där. Den är ju jättesvår att bogsera, steglös låda, så vi avvaktar till i morgon om nu Lantmännen lyckas ta sig hit. Utfodringen sker med lastmaskin och balkniv. Korna äter som galningar, dom vill uppenbarligen inte ha ”färdigtuggat” foder, som det blir i mixervagnen. Det är lite värre med mixandet då…Fast hos korna är det inget problem, då vi varit tvungen att sluta mixa spannmål i ensilaget nu. Korna vart som i paltkoma, lazycow-syndrome låter som en passande diagnos. Ändå hade vi bara 2 kg/ko. Tjurarna får ingen spannmål alls nu, för det måste mixas.