Den här veckan känns det som att jag har hunnit mindre än vanligt. En del saker med barnen, läkarbesök och friluftsdag, så då ”försvinner” en massa tid, även om det så klart är saker som måste göras och som är roliga.

Tisdag kväll var jag och min mamma och lyssnade på ett företag som säljer produkter och system för mjölkkor, bland annat som kan hjälpa till att hitta kor som behöver extra stöd runt kalvning samt hur man organiserar arbeten på gården. Intressant, men den stora frågar är om det lönar sig att investera i olika system med både uppstartskostnad, månadskostnad och arbetstid för att utföra vissa saker, vad det faktiskt kan ge både i intjänad tid eller mera mjölk.

Heldag med veterinären under torsdagen, den här gången var det besök på båda gårdarna med avhorningar och dräktighetsundersökning och fertilitetskoll. Fick visa och lära en av tjejerna på Frimodigs lite om avhorningar och vad jag och veterinären gör dessa dagar, hon är väldigt intresserad, så det är kul!

Sederad kalv efter avhorning på Frimodigs.

Andra funderingar den här veckan är vem av de arbetssökande som vi ska satsa på och så klart hur det ska bli med de anställda från Ukraina som jobbar hos oss. Mycket är oklart just nu.

Andra frågor, som jag dock har funderat på ett tag och beslutat mig för, är att jag ska avsluta att jag skriver här på bloggen. Jag känner att jag har gjort detta ett tag nu och att inspirationen ett längre tag har trutit. Samt att det säkert vore mer intressant att få höra vad som händer på någon annan gård.  Så jag kommer att skriva ett sista inlägg nästa vecka. Sedan finns det möjlighet för den som skulle vara intresserad att fortsätta skriva. Vi har idag ingen som tar över. Skulle någon vara sugen på detta så kontakta gärna mig eller Maria Eriksson på SRB-föreningen.