Klövverkningen på Frimodigs blev avklarad på en dag! 119 kor körda. Verkligen bra jobbat av personal och klövverkare. Klövarna ser dessutom mycket bättre ut enligt klövverkaren. Så skönt att de åtgärder man gör kan ha effekt.

Har haft huvudbry inför nästa veckas klövverkning på Janpers, göra listorna för att alla kor ska verkas inom rätt intervall osv. En till anställningsintervju och så diverse annat kontorsjobb.

Killarna på uteavdelningen jobbar på med allt underhåll i ladugården, listan med saker att fixa har blivit nästan tom! Men det brukar som bekant fylla på snart igen. Men skönt att få ta bort en del surdegar som har behövts göras sedan i somras.

Igår så kalvade en ko på Frimodigs som fick en jättekalv! Har nästan aldrig sett en så stor kalv, det var en köttraskorsning efter 7231 Viril, en Charolais. Tyvärr så behövdes det en del draghjälp för att få ut honom och kossan mår inget vidare. Har inte velat resa sig, så hon blev lyft igår eftermiddag och ska även lyftas idag. Det verkar inte vara någon slags kalkbrist heller, är varm. Så jag är rädd för att det är någon slags nervskada eller något annat fel efter den svåra kalvningen.

1053´s jättebebis. En tjurkalv, väger nog närmare 70 (!) kg.