Den här veckan känns det som att man skulle kunna gjort tidningsrubriker av flera händelser, dvs sådant som man skulle kunna säga ”ojdå” om:

”Halmpress fastkörd och behövde dras loss”

”Tröska totalt fastkörd och grävdes loss efter 14 timmar”

”Kalv föddes med utväxt på kroppen-missbildning”

Tröskan körde som sagt totalt fast, och det var många försök och många inblandade innan den kom loss, maken var hemma kl 01.45 den natten. Men inga större skador på maskinen som tur var.

Ja, det är ju liksom lite blött efter förra veckans skyfall, så i måndags var det halmpressen som satt fast ett tag, men gick enkelt att dra loss den.

Vår äldsta jerseykossa fick sin 8:e kalv häromdagen (även den högst avkastande Jerseykon förra kontrollåret)en fin, pigg liten kvigkalv, som dock hade denna märkliga utväxt på sig. Är rapporterad som missbildning och veterinären ska undersöka om den går att operera bort.

Har även tvättat klart nästa lösdriftstall på Janpers och idag äntligen börjat att köra tredje skörden med ensilage. Kommer att bli en intensiv vecka nu, ska både köra ensilage, sedan helsädesensilage så det blir ca 340 ha som ska köras samt försöka tröska, pressa halm och helst börja så höstvete också. Kanske kan bli ett till ojdå innan det är klart…:)