Ja, månne!!! Jag blev så jädrans arg när jag såg 530 Härta suga på 528:ans juver, så jag tänkte nästan ringa slaktbilen på en gång! Och jag har funderat i några dar om varför 531 helt plötsligt har börjat vara ofullständigt mjölkad på framspenarna i olika omfattning. Inga celltal osv. Nu har jag svaret! 530 och 531 är bästisar, 528 är ju en i samma gäng, men har inte varit ofullständig ännu. Hon var väl närmast till hands då 531 var påväg och mjölka. Det är första gången vi har taggar i nosen på en ko. På kvigor har vi ju haft, men tydligen alldeles för lite då vi ibland vissa år haft hela kviggrupper med mastiter vid kalvning. Dom är svåra att upptäcka, sugarna. Sen är också frågan: hur tidigt är det skadligt? Är det det redan vid 6 mån ålder eller är det senare. Ser sugning då och då bland dom yngre men inte hos dom stora kvigorna.DSC_0158Sonen och 493 Hilma tränar inför söndag! Jätte duktiga är dom 🙂 .