Tjur 1475, 16 månader, är min kompis i boxen med dom största tjurarna. Ja, jag vet att man inte ska gosa med 600 kgs killar, men han är så mysig..
Jag brukar klia honom på båda kinderna och säga: -Det finns inga snälla tjurar, det står så i tidningen! Hans mamma är sonens Hilma, 493, hon är också så där mysig. Står alltid och väntar på att man ska komma och klia lite. Pappa är ungtjuren Taavetti. Det är onekligen svårt att tro att den här tjuren helt plötsligt skulle få ”spunk” och stånga ihjäl mig… Men det har tydligen hänt. Men jag tror inte dom tjurarna var såhär mysiga…. Tråkigt nog står han högst på listan över nästa leverans, då får jag lite vegansympatier. I fel bransch, eller..?
Här fortgår betesputsningen, med avbrott för lite svetsning då och då. Putsen sjunger, som jag sagt tidigare, sannerligen på sista versen. Spricker lite här och där, men så länge den snurrar på så svetsar vi!
Balkörningen fortgår likaså. Knappt hälften hemma.
Vädret är fortsatt varmt och torrt, men inte lika soligt. Det har varit blåsigt så knotten har farit sin kos. skönt. Har 24 kvigor och 10 sinkor ute, och dom har det skönt. Med balutfodring.