Stängningen av beten kom faktiskt igång förra veckan, så i lördags fick alla dräktiga kvigor (60 st närmare bestämt) som huseras i den sk ”Vedboden” flytta ut. Det finns inget gräs att beta än, så de utfodras i foderhäck. Bra att de kom ut både för halmåtgången och att det blir lite äldre ensilagebalar uppätna. Kvigorna ser rätt så nöjda ut i solen 🙂 Alltid lika härligt med årets första utsläpp på bete:)

Har varit rätt mycket i ladugården den här veckan, både slakt igen av både kor och ett gäng kvigor som vi har selekterat ut, överskottet varje månad. Det skulle ha varit gjort tidigare, så nu blev de lite äldre än de brukar vara och dessutom på slakt. Även två olika gäng med livkvigor, yngre som blivit urselekterade samt alla köttraskorsningar och ”tvilling med tjur” kvigor fick åka. Och idag flyttas det om ”det vanliga” som sker ungefär en gång i månaden. Även spengummibyte idag och flytta av avvanda kalvar och nya kalvar in i den boxen.

Och igår var det också veterinärdag med individjuver och på eftermiddagen personalmöte. Vi valde dock att bara ses ute i ladugården och gå igenom några saker, för att inte sitta mer ihop än nödvändigt. Lite tråkigt så klart, är alltid trevligt när man kan fika ihop också, men känns som att man får försöka hålla lite avstånd i dessa tider… Vi har även ställt in vårat fredagsfika som vi brukar samlas vid annars varje vecka.

En kul sak är att det blev nytt avkastningsrekord på provmjölkningen, på 12 månaders rullande ligger vi nu på 12 292 kg ECM! De mjölkar faktiskt på bra sedan ett tag och allt blir lite roligare då 🙂

Vårbruksgrejorna har börjat att titta fram och servas, harven bla. Blir ev gödsling nu under påskhelgen.

Glad Påsk till er alla!