Lite vår har det blivit här, rätt varmt även om det var minusgrader under helgen och början av veckan. Tack vare att det var fruset så kunde vi köra ut en del gödsel då det är lite bättre bärighet då. Det blev kört ca 800 kubik, och det var välbehövligt, det började att bli fullt så att säga. Gödseltunna blev även lite renoverad med nya slangar.

Lastbilen med släp har levererat vete till Västerås och kraftfoder i returtransport. Även hämtat torv för ca 3 veckor framåt.

Vi har äntligen fått iväg två omgångar slakt både fredag och måndag- även det välbehövligt! (Har aldrig haft så många mjölkande som nu). 6+5 kor och en kviga åkte. Nu ligger våra anmälda djur bara två veckor efter på den planerade slakthämtningen, får se hur det blir framöver…

Hade väl tänkt börja med lite stängning den här veckan, behöver dock lära upp några nya anställda på det, de som har skött det förut jobbar inte kvar och då blir det naturligtvis lite längre startsträcka…

Så här ser det ut i när jag gör min nästan dagliga vända i ladugården, jag går igenom alla grupper av djur och bara kollar av läget, brunster eller om det skulle vara något annat tex någon ko som är lite hängig eller så. Vi har ju bra anställda som sköter detta också, men jag känner att jag vill göra det för att ha koll på vad som händer i ladugården helt enkelt (och så klart för att jag gillar kor! 🙂 )

I gr 1b, den största mjölkningsgruppen. Ser lite mörkt och tråkigt ut med torv som strömedel…