Saker har konstigt nog en tendens att gå sönder när man använder dem…Har varit en del haverier senaste veckorna. Punktering på traktorn (så klart den med dubbelmontage på!), harven, samt mjölktaxin som gav upp på riktigt efter 7 år. Så nu blev det faktiskt en ny taxi, lite större (260 liter)och med lite mer finesser (lyse och diskprogram tex!) men även med hylla så att vi kan köra med våran övergångsmjölk och slipper bära den i hinkar. Den gamla ska lagas ihop och ha som reserv, men nu står den i verkstaden och ser mest ledsen (och isärplockad) ut.

På med däcket igen efter punktering.

Nya vrålåket 🙂

Något VÄLDIGT tråkigt visade sig en icke fungerande mjölktankdisk vara- vi fick bakterieanmärkning utan dess like och därmed kvalitetsavdrag 🙁 Så en genomgång på personalmötet igår var bla påminnelse om att bla kontrollera resultatet av tankdisken. Vi fortsätter att köra stående möten ute i ladugården, inte så dumt på ett vis då man mer handgripligen får visa vissa saker.

Korna fortsätter att mjölka på 37-38 kg i snitt på 7 dagars och runt 160-170 000 celler i tank- lite tröst bland alla kostsamma trasiga saker.

Idag ska vi lägga in embryo på en kviga, vi gör ett till försök trots lite dåliga resultat på den fronten 🙂

Vi har även fått ut en del djur på bete, sinkor, dräktiga kvigor och kvigor som ska ut på bete för första gången, även om det inte kändes så trevligt vare sig igår eller idag- det kom snö som ligger kvar!