…är det definitivt nu! -30 för tillfället. Natten som var -38 grader. Allt är rätt segt, korna går som i ultrarapid, den hydrauliska luckan till fodervagnen tar typ 10 min att öppna. Å en av snyltgästerna, en ren, hade frusit ihjäl utanför ladugården.  Och dessa sorgliga vattenkoppar hos tjurarna som fryser. Men det är bara att gilla läget och jobba på. Finns inget man kan göra åt vädret.

Eftersom vi har en 2-raders ladugård så ryms nästan alla kor att äta samtidigt. Det är bra nu när dom äter i timmar, sen sover dom i timmar…och går inte och mjölkar. Har fått hämta kor hela dan för att få undan dom sena. Mycket stiltje under natten och kor som står kvar och värmer sig i roboten. Ett nattlarm hade vi förra natten.

Då hade det börjat bli is på kameralinsen så maken var upp och satte en  kupévärmare att blåsa på kameran. Då är ju det också en ny sak som man måste studera ytterst noggrant innan man går in…så det tar lite extra tid.

Solen skiner ju nu när det är molnfritt. Kvigorna söker solen genom fönstrena och myser lite

Kalvarna äter och äter, och får frostiga mular. Annars verkar dom må helt OK. Viktigt att dom har ständig tillgång på mat. Fast nog längtar vi nog alla till lite mildare väder..Utlovas på måndag. Hoppas prognosen håller.