Man kan verkligen fundera när det tänker bli vår detta år. Vi har MYCKET snö kvar, och det var som Kristina skrev för ett tag sedan- egentligen inte alltför många veckor kvar till ordinarie betessläpp. Känns overkligt just nu. Det är fortfarande rätt kallt- speciellt nätterna och mornarna- vi har haft ca -15 grader vissa dagar. Då händer det inte så mycket med snön. Men i år har vi vatten i form av snö i alla fall 🙂

Så här ser snöläget ut nu (!) Klara sover i ladugårdsvagnen-den är sedan jag och mina systrar var små och passar utmärkt att ha som extravagn i ladugården. Jag går oftast ut med Klara efter frukost så att hon kan somna och då kan jag sitta på kontoret i ladugården och jobba- hon sover utanför(dock varierande hur länge-förhoppningsvis mer än 30 min) . Behöver bara lite support av någon som tittar till henne när jag ska gå runt bland korna som jag som sagt gör nästan varje dag också. Edvin är på förskolan några dagar i veckan eller så är han med farmor.

Tänkte skriva några rader om våran lastbilsverksamhet. För lite mer än ett år sedan så investerade vi i en ny lastbil. Har på gården funnits en lastbil sedan början av 1990-talet då min svåger började att köra grus innan han och min man köpte den andra gården (som ligger i samma by) och hade mjölkkor där ett tag innan lösdriftsladugårdarna byggdes. Parallellt med de 26 uppbundna som finns på ”original” gården. I flera år så har vi kört drav åt oss själva och andra, samt lite grusningsjobb här och där. Men då det kom erbjudande om att vi skulle få jobb åt en grävmaskinsentreprenör så var det läge att köpa en nyare. Så nu har vi en kille på f-skatt som sköter det mesta med lastbilen. Körning på entreprenad, hämtar drav, flyttar maskiner och hämtar vårat eget kraftfoder i Västerås. Min svåger fyller i där inte tiden räcker till. Vi kör också ensilage med lastbilen om det blir längre sträckor och hämtar hem halm m.m. Än så länge har det varit en lönsam investering.