>Vilket härligt väder det har varit idag! Man blir alldeles salig. +17 grader. Långkalsongerna och vinterluvan jag använt sen i höstas åkte på av gammal vana i morse, men det dröjde inte så länge tills jag var tvungen att börja skala av plagg efter plagg. Man är som inte riktigt van ännu..Jobbade ensam hela dan, så jag fick passa på att njuta en stund vid lunchen, som jag åt ute på vår nya veranda bakom huset. Skönt! Grönskan har kommit igång också, det blir tidigt i år.
DSC_0201Tjurstalls skurningen blev klar igår. 2391 passade på att få nosen tvättad. Tyckte det var jätte skönt. Det blir så luftigt och härligt efter skurning. Så länge det nu varar… Mycket roligare miljö att jobba i. Igår hade jag veterinären här för att provta 30 kvigor och 1:a kalvare till Vikings genomiska projekt. Det var minsann ingen lätt match. Eller 3 av 30 djur som strula som tusan kanske man inte kan klaga på, men dom märktes. Ser inte fram emot att börja mjölka Nora Prästgård-kvigorna…Dom är inte trevliga! Av korna var det en som strula som tusan, den första. Sen gick det bara bra.DSC_0203 Idag har jag tagit hårprov på tjurkalven efter 412 Mona och Saxebyn. Man nostopsar visst inte nå mer. Det var inte heller helt enkelt…På en bild visas hur det ska se ut med hårrötterna på långa strån från svansen. En annan bild visar hur det inte ska se ut: små tussar huller om buller. Just så såg provet ut som jag tog! Inte har en 10 dar gammal kalv så jätte långa strån i sin svans heller! Nåja, hoppas det duger. Han blev till slut less på mitt ryckande i svansen, och undrade vad f-n jag pysslade med! Den äldre Epost-kalven har jag tagit in i karantän för ringormens skull. Han ska hämtas nästa vecka.
Nej, nu måste jag börja förbereda mig för ett telefonmöte med SRB-styrelsen. Vi ska behandla årets motioner. Och kan ni tänka er: inte en enda handlar om procenten! 🙂