Som ni kanske märkt har jag fått en avbytare! Mia, och senare ska även Anja blogga på den här sidan. Så ni kan få läsa om andra SRB-bönder också. Hoppas ni fortsätter att följa oss!

I måndags fick vi en nykomling till ladugården! För första gången på 9 år så har jag köpt en kviga. Kitta efter Haslev-2551 Luttugård kom hit i samband med slakthämtning. Det var Ulla i Piteå som undrade om vi ville köpa kvigor då hon hade för många. Ulla har mest HOL, men denna SRB skulle även säljas. Kittas morfar är ju gammel-Hilmas första kalv som såldes till Svensk Avel. Han var efter Lien. Tänkte att det kunde vara kul, inte för att jag behöver kvigor… Hon kalvar i slutet på månaden.
När hon kom fick hon vara inne i box, för att skaffa ”våran lukt”. Idag tog jag in en egen kviga, 576 Hilma efter Hilde och ”foderkastar Hilma” (O Brolin), till henne för att sätta på transpondrarna. Sen fick dom gå ut i VMS-gruppen tillsammans. Korna kommer ju alltid och kollar in nykomlingarna, så också nu. Och döm om min förvåning när allt fokus blev på Kitta, och ingen brydde sig om Hilma, som var lika ny för dom andra. Nog är dom observanta, kossorna! Men det gick bara bra och nu låg hon, och Hilma, i en liggsäng när jag var upp.
Vi fyllde ju slaktbilen igen. 14 tjurar och 2 kor åkte. En ko var en gammal trotjänare: 311 Rosa (Peterslund-Soukolo) en 7:e kalvare som ”bestämde” sig för att inte ha fler barn, dvs blev ej dräktig. Hon var egentligen en celltalsko hela livet, men klarade sig kvar för att hon alltid var fräsch i början så man hann seminera henne. Hon kalvade sist i oktober 2012.
Idag har det varit kring 0-grader, jag varvar ladugårdsjobben med att hjälpa snickaren i köket. Snart är det klart! Typ…