Så här långt uppehåll har jag aldrig haft på bloggen, tror jag! Det har varit mycket nu…
Först var det ju SRB-stämman på Gotland, som var ett alldeles lysande arrangemang och med nog så bra väder för att sitta inomhus. Själva stämman flöt på bra, där bl a Johan Liljebäck från Svartbyn fick hämta pris för ”Bästa Tjurgrupp”. Alltid lite extra kul med pristagare från Norrbotten, vi är inte så många. Grattis till Bert, Karin och Johan! Stämmomiddagen hade också den ”goda smaken” att bl a bestå av Kalixlöjrom och Västerbottensostmuffins till förrätt. Så man kände sig som hemma! DSC_0335På det trevliga gårdsbesöket på tisdagen så denna fina 5:e kalvare efter Peterslund, och många andra fina kor. Och första gången jag såg en SAC-robot in action. Efter avslutningen hämtade vi en hyrbil och drog iväg till beachen på Fårö. Det var underbart att äntligen få sträcka ut sig i sanden efter ett par intensiva dygn. Efter en suverän middag i ”ensåndärombyggdgammalladugårdalaÉrnstvidhavet” restaurang, sov vi på ett B&B. Nästa dag badade vi i kalkbrott. Det var inte det bästa badvädret så vi blev lite frusna, men oj! vilket härligt vatten! Sen styrde vi kosan till Hoburgen och den sydligaste kusten.
DSC_0358
Det stod en skylt vid vägen ”Vacker väg till Hoburgen”, och det var det sannerligen! Himlen klarnade och vi fick se ytterligare en fantastisk solnedgång. Hoburgsgubben var däremot lite av en besvikelse: jag trodde den skulle vara mycket större! Stranden var fantastisk! Efter övernattning på vandrarhem i Burgsvik, styrde vi kosan mot Visby och Kneippbyn. Det kunde jag ha varit utan! Men sonen var glad över vattenruschbanorna. T.o.m jag vågade mig iväg i några av dom..På kvällen var det medeltidsmarknad, och man kände sig som lite udda, som gick där i vanliga moderna kläder! För folk har verkligen tagit tillfället i akt att få vara medeltidsmänniskor. Kul att se! Tyvärr missade vi tonerspelet, som hade uppehåll just på torsdag när vi skulle vara där. Det hade jag sett framemot att se. På fredagen bar det av hemåt, med en son mindre från Stockholm, då han stannade hos kusin Matilda för att bl a gå på Grönan och åka alla otäcka grejer och gå på fotboll och bio. Han kom hem sen i måndags.
Här hemma hade drängen hållit ställningarna på bästa sätt, och hade sen fyra dagar ledigt. Därför har det inte varit någon tid över för annat än jobb, förutom en kräftskiva i lördags. Men summan av kardemumman var att Gotland är verkligen en trevlig och mysig plats. Dit åker vi gärna igen! 🙂