Så kan det gå med en man bakom ratten… 😉 Nå, till chaufförens försvar var att det verkligen var riktigt halt. Han kom upp på ladugårdsvägen men började slira och gled ner ut på vägen/i diket igen. Tänkte inte på att dom senaste dagarnas blåsande i kombination med sol gjort våra vägar svinhala. Men mjölkbilen har inte klagat så… Han kopplade lös bilen och jag kunde dra upp den, för att sen koppla på släpet igen och göra ett nytt försök. Med bättre fart denna gång. Det är inte första gången det händer och sannolikt inte den sista… 15 ton halm från Vadstena var lasten idag, och han ringde en hel timme innan… Irriterande.
Idag har vi flyttat tjurar, nu är det fullt igen så när som på 6 platser i minsta avdelningen, som förhoppningsvis kommer fyllas snart. Hade 10 egna att flytta ut. Dom äldsta är 5 månader. Fina. Egentligen bästa åldern att flytta dom, men det är ju ingen som vill hålla sina kalvar så länge. Helst ska vi ha dom direkt efter mjölkperioden, men vi vägrar ta emot kalvar yngre än 3 mån. För det är inte schysst att byta miljö för så små kalvar!
Den värsta kylan har äntligen släppt. Som kallast har det varit -12 nu, -5-6 på dagarna. Solen skiner men det har då börjat blåsa kallt som f-n istället. Aldrig får man vara riktigt glad…Skönt är det i ladugården iaf. Har fått min klippmaskin fixad, så nu kan jag hjälpa till med ”avklädningen” av vinterkläderna på speciellt 1:a kalvare. Och svansar. Glömde av mig och klippte svansen på 381:an som jag planerar ta med på Norrkon om en dryg månad. Shit! Nå, det ska väl inte vara på svansen det hänger…