Den 7 april var 632 Hilma (Ixon-A Linné) 9 mån dräktig… Hon är bara seminerad en gång, jag har kollat det flera gånger! Nu har hon nyligen börjat göra juver, så det är då inget stenfoster iaf. Hon är seminerad med Viro. Hans far använde jag aldrig pga låga siffror på kalvningar, men Viros ska ju vara positiva. Hon är inte överdrivet tjock heller, så hoppas, hoppas att det inte blir några problem.
DSC_0163
Jag roade mig med att räkna antal kor/namn häromdagen: Av 70 kor, VMS-grupp+sinkor, är det just nu 24 Hilmor! 2:a är Helen på 10 st och 3:a är Mona på 7 st. Av Stella har vi bara en. Och av Perla, Fromma och Docka har vi bara 2, korna + deras döttrar.
Igår eftermiddag hittade jag en sinko med mastit. Pyogenes. Det var längesedan sist. Tidigare hade vi mer problem med sinkorna. Det är så svårt att sina dom när man har ”för bra” grovfoder. Har börjat köra den ”hårda modellen”, på en vecka, och ta bort dom till singruppen fram och tillbaka. Men då är det ju dom här individerna som alltid läcker, dom torkar som aldrig ur. DÅ är det minsann bra med trögmjölkade…