Vi brukar ju alltid höstplöja. Våren är så kort så det är bra om det är ett jobb mindre. Men i höstas blev vår entreprenör överraskad av kylan 😮 och var tvungen att avbryta. Jag tyckte att han dröjde nog så länge med att börja…Efter 10 oktober kan det frysa vilken dag som helst. Tjälen verkar inte vara nåt problem. Verkar inte ha varit så mycket då allt har torkat upp så bra.
Isen är kvar på sjön, men alldeles lös. Så när det blir nordanvind då far den. 🙂
I ladugården mjölkar korna på mer än på länge. Vågar inte berätta hur bra, då går det väl åt fanders. (Vaddå vidskeplig..?) Vi har tömt och skurat en halmbäddsbox. Kalvarna är lite fundersamma när dom hamnat en meter längre ner helt plötsligt.DSC_0195Och så här går det när man busar för mycket i den yttersta boxen! En riktig buspelle är han, 499 Lottas son.
DSC_0196Idag har jag jobbat i trädgården mellan ladugårdspassen. Räfsat pillöv, rönnlöv och cembrabarr- och eldat. Plockade ut trädgårdsmöblerna och hann ligga och sola en stund också. Skönt. 14 grader idag, årets varmaste. 🙂 Och i växthuset prunkar mammas pelargonior och väntar på att flytta ut.