Idag skickade jag ut första gänget kvigor till träningsfållan. ”Mjukstartar” med dom äldsta som har varit med förr. Dom blev glada men sen började dom bara äta, det var nämligen godare mat ute än inne. Grönfoderbal ist för vall blandat med halm.
Får se hur jag sen ska lyckas få in dessa damer. Har nog inte plats för alla och vill egentligen inte sälja nån av dom. Det är bl a den äldsta Flinta-kvigan, flera Hilmor, bl a Gammel-Hilmas Record-dotter, och Gammel-Hilmas dotterdotter efter Lyckorna (en bra sådan..), två Hilmor från ”foderkastarfamiljen” (dom borde väl säljas…) .
Förresten, nu när jag börjar kolla vilka det är så visar det sig att 7 av 8 faktiskt är Hilmor! Den 8:e är en Helen efter den fina 317(Lien), vår hittills högst bedömda ko som dog knall och fall 5 dar efter denna kviga föddes. Kvigan är efter S Adam x-vik, och har två storasyrror efter A Sale x-vik och Facet x-vik.
Nå, vi får se hur det går. Kanske kollegan Veronica vill köpa fler kor…? 🙂
Idag skulle det regna jätte mycket. Det kom 1mm, hade varit bra med lite mera på konstgödseln. Närmaste veckorna verkar bli varma och torra. Torka är ju inget vi brukar behöva oroa oss över på våren, men nu vete fåglarna..DSC_0688Mamma har så fina rosor igen, inne i växthuset ännu…