Har hänt lite allt möjligt den här veckan, har börjat att gödsla vallar, tills det kom snö igen! Provmjölkning på nya gården, och där finns det inga mjölkmätare- så det var ”the old way” som gällde 🙂 Vi hade inte heller riktigt samma rutiner runt provmjölkningen som personalen på den gården, så det blev lite rörigt ett tag, men det hela löste sig 🙂

Barnen fick också hänga med vid provmjölkningen en stund

Dräktighets- och fertilitetsdag med veterinären igår. Min biträdande förman kände förkylningssymtom och fick testa sig för covid -19, så jag fick börja dagen med veterinären, avhorna kalvar och fånga kor för undersökning- kul! Det var ett tag sedan nu. Som tur var så testade hon sig negativt, så hon dock upp lite senare och tog över. Även första besöket med veterinären på nya gården, finns en hel del tomma kor som behöver åtgärdas, för att få dem dräktiga.

Sedan så har det varit diverse utgödslingsreparationer, som tyvärr inte blev färdiga innan helgen. Får se om maken hinner med något idag, men nu under helgerna så har han och svågern två gårdar att blanda foder på, så vi får se hur det går.

Vi är kort om personal just nu och vi vet inte hur länge det blir så. En tjej och kille från Ukraina som har varit här som JUF praktikanter åkte hem i veckan. Det är meningen att de ska komma tillbaka, när deras nya arbetstillstånd går igenom. Så det är lite pappersjobb runt det. Sedan är problemet att vi inte vet hur lång tid det tar innan de kan komma tillbaka- och vem anställer man så länge på de premisserna? Har svårt att hitta personal i vanliga fall och extra personal är ännu svårare, de flesta vill ju ha ett heltidsjobb.