I veckan kom de dräktiga kvigorna som går på djupströbädd ut. De och barnen tyckte att det var ungefär lika kul med betessläpp 🙂 Det var dags för utmockning och utkörning av fastgödsel, så det de fick gå ut fastän det inte finns något bete- de blir utfodrade i foderhäckar ett tag framöver. Men det brukar som bekant explodera med gräs på betena bara det blir lite varmt i maj.

Skönt i solen

Har som sagt kommit igång med vårbruket, kört en del fastgödsel, plöjer och kör flytgödsel.

På den nya gården jobbar vi på med att sätta rutiner och lära känna djuren. Är där nästan varje dag för diverse göromål, allt från koll av sjuka djur, göra listor, diskutera rutiner, seminera mm. På Janpers så har vi gjort ett schema så att alla i personalen ska få se webbinariet om kofösning/hantering (Stressfree stockmanship) som Växa hade i januari, vi har delat in i grupper om 2 och så har dessa två få tittat tillsammans och lämnat två stycket tankar/åsikter om webbinariet. Uppskattat så här långt!

Igår hämtades en svart kviga som VikingGenetics köpt till sitt embryoprogram i Finland, 2751 Julia (Bullboy x Lurig). Hoppas att det kommer att gå bra för henne.