Varje höst och ibland på våren kommer tranor, svanar och det värsta av allt gäss i 100 tal till fälten kring Österfors.  Av någon anledningen tycks just våran höstvete smaka bäst. Idag då vi kom ner till Österfors hade otyget landat😬, de är inte ens rädda. Men raketer💥 gillar de inte alls och har man skrämt dem ordentligt tar det ett bra tag innan de återvänder. Just i dag blev det nog så😀👍.

Kommande vecka ska jag förnya genvägen, då jag jobbade som avelsansvarig här i området blev det väldigt många genvägar och allt va lätt.  Nu är programmet omgjort och jag är inte riktigt vän med det, men men bara att ta tjuren vid hornen😀 så att säga. Använder ungefär 5-6 tjurar åt gången men byter ofta, vill sprida användandet men gillar inte att ha alltför många tjurar i burken. Vill ha en ko som mjölkar bra så mjölkindexet väger tungt då jag väljer ut tjurar. Överlevandetalet är oxå intressant, lite av ett facit tycker jag.

Byggandet fortskrider så till sist några bilder från i fredags. Veckan som kommer ska skrapgångarna gjutas. Få se vad som hänt om tre veckor……